loader image

Hová tűntek a magyar névnapok a Google naptárból?

Többen kérdezték tőlem, hogy a közkedvelt magyar névnapok naptár miért tűnt el a Google naptárból, ill. van-e alternatív megoldás, hogy továbbra is megjelenjenek a magyar névnapok naptárunkban.

Nos, az első kérdésre csak a Google tudná megadni a választ, viszont a másodikra van megoldás! Íme:

Névnapok visszaállítása a Google naptárban

1. Lépj be a google naptár kezelőfelületére (akár a gmail fiókból, a felső Alkalmazások ikon alatti menüből)

2. Ugorj a Beállítások (kis fogaskerék ikon) / Naptár felvétele / Új naptár létrehozása oldalra, add meg a naptár nevét: Magyar névnapok, majd legalul kattints a ‘Naptár létrehozása’ gombra

3. Töltsd le a névnapokat tartalmazó naptár ICS fájlt innen:

(FONTOS: ez az ‘ics’ a fájl a Google Naptár alkalmazáshoz készült, más applikációval importálva nem garantálható a tökéletes import, még ha kompatibilis is az alkalmazással)

4. A Beállítások alatt kattints az ‘Importálás és Exportálás’ gombra majd az Importálásra. Elsőként az alsó boxban válaszd ki az általad létrehozott Magyar névnapok naptárt. Ezután pedig tallózd be a ‘Fájl kiválasztása a számítógépről’ gombra kattintva az imént letöltött naptár fájlt, végül kattints az ‘Importálás’ gombra.
Pár másodperc és kész is az importálás.

Ha véletlen az elsődleges naptárba importáltad a névnapokat, és ki szeretnéd törölni, töltsd le ezt a fájlt:

és importáld be az elsődleges naptárba. Ez kitörli a névnap bejegyzéseket.
Ha kérdés vagy segítség kell, állok rendelkezésetekre!

UPDATE 2019. május:

Mivel a cikk 2014-ben íródott, az akkori Google Naptár rendszerrel tökéletesen működött. Így 5 évvel később talán már nem tökéletes, lévén sokat frissült a Google Naptár. Ezért saját magam újrateszteltem az eljárást, miután a kommentekből látható, többen találkoztatok hibákkal. Asztali számítógépen bejelentkezve a Google Naptárba kipróbáltam az új naptár létrehozását ill. a névnapok importálását, tökéletesen működött, a kezelőfelület kicsit változott, ehhez hozzáigazítottam az leírást. Az új naptár is eltávolítható ill. kikapcsolható, eltűnnek vele a névnapok is. A főnaptárba importálva és eltávolítva is működött nálam, az eltávolítás után még láthatók a névnapok, frissítsük az oldalt (Ctrl+F5) és eltűnnek a névnapok. Ennek ellenére érdemes odafigyelni az import során:

mindenképp külön létrehozott naptárba importáljunk!

Tartalom másolás blokkolva!